Telenet Wat Een Knaller Of Toch Niet

Gepubliceerd op 21 maart 2023 om 19:14

John Malone koopt ons uit.

Of hij mij daarmee een plezier doet? Eigenlijk niet.

Ik maak natuurlijk 40% winst op mijn pakket aandelen van Telenet. En dat is mooi meegenomen, maar eigenlijk had ik deze Aandelen Telenet gekocht met als doel binnen 8 a 10 jaar te verkopen met minimum 300% winst.

Slimme John denkt daar waarschijnlijk net hetzelfde over.

En wat de overname prijs betreft. 22 euro voor een aandeel. Daar moet dan eerst nog het dividend vanaf getrokken worden. Bruto dividend van 1 euro is netto 0.7 euro.  En dan komen we uit op 21.3 euro per aandeel. Dat noem ik eerder een karig bod.

John Malone lijkt natuurlijk een beetje op mij. Hij koopt graag aandelen tegen een veel te lage prijs.

Ofwel leest John Malone mijn blog. Maar daar twijfel ik aan.

Gierige John is geen al te grote vriend van de minderheidsaandeelhouders. Dat heeft hij in het verleden al bewezen.

Maar goed het blijft natuurlijk een meevaller. Want amper 5 maanden na onze aankoop zijn onze aandelen al 40% meer waard. Als het bod doorgaat kunnen we binnenkort langs te kassa passeren.

Dat we het aandeel gekocht hebben tegen een zeer goedkope prijs dat wordt nu bewezen. Want zelfs Liberty de hoofdaandeelhouder van Telenet vindt dat ook.

Doordat we 10% van onze modelportefeuille in deze Telenet aandelen geïnvesteerd hebben, en hierop een winst van 40% maken komt dit neer op een rendement van 4% voor de totale aandelenportefeuille.

Hiermee zitten we zeer comfortabel. Bij een eventuele correctie van de beurzen verliezen we weinig geld en hebben we veel cash achter de hand om tegen lage koersen aandelen van topbedrijven te kopen.

Voorlopig hoeven we nog weinig te doen als Telenet aandeelhouder. Het zal nog enkele weken duren alvorens dit bod goedgekeurd wordt. En zoals ik al schreef is de biedprijs niet overdreven misschien gaan er wat minderheidsaandeelhouder morren en komt er wat extra. Wie weet.

Bekijk hier de modelportefeuille 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.