Aandelen Renault in Modelportefeuille

Gepubliceerd op 2 december 2022 om 12:44

Deze morgen maakte ik van de zwakke dag voor het aandeel Renault gebruik om wat aandelen in te slaan voor de modelportefeuille.

IK vind aandelen Renault koopwaardig voor de lange termijn. En ik bedoel hiermee voor een termijn van 8 tot 10 jaar.

De voorbije jaren kende het bedrijf Renault een ware metamorfose. De nieuwe strategie van de nieuwe topman Luca De Meo om niet meer te focussen op het maken van grote volumes wagens maar te focussen op de deeleconomie en de circulaire economie Kan mij bekoren.

Het nieuwe tijdperk van deel en circulaire economie biedt heel wat kansen voor de auto industrie.  Renault heeft dit als eerste gezien en is als eerste begonnen met een radicale verandering.

Het bedrijf evalueert van autofabrikant naar aanbieder van vervoersmogelijkheden.

In de deeleconomie kopen consumenten niet meer het product maar het resultaat van het product. Voor Renault betekent dat, dat ze niet meer de wagen maar het gebruik van de wagen verkopen.

Men bouwt daarom een netwerk over heel Europa. Een netwerk waar gebruikers zomaar een auto of vervoersmiddel kunnen nemen wanneer ze het nodig hebben. En waar deze gebruikers het vervoermiddel zomaar kunnen achterlaten zodat wanneer zei de wagen niet nodig hebben deze wagen kan gebruikt worden door een andere klant.

Hiervoor is ook een heel netwerk van beheers software voor nodig. Hier is Renault ook al enkel jagen mee bezig.

Ik geloof dat deze nieuwe strategie Renault veel winstgevender zal maken dan ooit.

Andere autofabrikanten zullen hier achterophinken. En achterstand is maar moeilijk in te halen. Renault heeft hier een leiderspositie ingenomen en daar was veel durf voor nodig.

Renault wil het bedrijf ook gaan opsplitsen. Zo wil Renault zijn elektrische voertuigen gaan onderbrengen in een nieuw bedrijf. Ampère.

Deze opsplitsing kan een meerwaarde zijn voor het bedrijf. Ampère wordt geschat op ongeveer 10 miljard Euro.

Deze nieuwe ontwikkelingen zullen het mogelijk maken om de tegenslagen van de voorbij jaren te verwerken en om er sterker uit te komen.

Ik vind Renault tegen de huidige koer koopwaardig.

Voor de aankoop zie modelportefeuille

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.