Moet Ik Tegen De Trend In Beleggen?

Gepubliceerd op 31 oktober 2022 om 14:32
Moet Ik Tegen De Trend In Beleggen?

Tegendraads beleggen betekent dat dan dat ik tegen de trend in moet beleggen?

Wat is tegen de trend of tegendraads beleggen eigenlijk.

Je moet nooit tegen de Trend in Beleggen. Sterker nog Beleg altijd met de trend mee. Vergeet nooit. De trend is jouw beste vriend.

Waarom noemen ze het dan tegendraads of tegen de trend in beleggen?

Je moet enkel tegen de trend in beleggen als de trend op zijn laatste loopt. Stel je voor er is een opwaartse trend in iets. Je gaat met de trend mee beleggen. Hoe eerder je een trend herkent hoe meer geld je kan verdienen.

Dus je gaat met de trend mee. Tot op een bepaald punt. Op een zeker ogenblik zal je merken dat steeds meer mensen met de trend mee gaan beleggen. Dan krijg je een overdrijving. Wanneer je merkt dat er een overdrijving komt. Dan kan je de trend beter de rug toe keren. Dan stap je uit de belegging uit.

Op een zeker ogenblik zal de trend uitgewerkt zijn. Het sentiment slaat om. Meer en meer beleggers merken dat er een overdrijving is. Dat de aandelen te duur geworden zijn. Dan is de opwaartse trend op zijn einde.

Slimme speculanten weten dat. Ze stappen tijdig uit de trend uit.

Tegendraadse beleggers, beleggen tegendraads wanneer de trend op zijn laatste loopt of wanneer er een aanzienlijke overdrijving komt.

Als de opwaartse trend ombuigt dan zijn ze allang weg.

Als de opwaartse trend ombuigt en plaats maakt voor een neerwaartse trend dan wachten ze af tot de neerwaartse trend in een overdrijvingsfase gekomen is. Dan worden de aandelen overdreven goedkoop en dan gaan ze tegendraads die aandelen kopen omdat door de onderwaardering de aandelen spotgoedkoop geworden zijn.

Nu zullen meer en meer beleggers gaan merken dat die aandelen spotgoedkoop geworden zijn. De markt zit in een overdrijving in negatieve zin. Steeds meer en meer beleggers zullen dan deze aandelen gaan kopen en daardoor zal de neerwaartse trend terug ombuigen in een opwaartse trend.

Tegendraadse beleggers zijn enkel tegendraads wanneer er een overdrijving in de markt is.

schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief en krijg gratis tips & advies

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.