Optimaal van Daniel Goleman & Cary Cherniss

Gepubliceerd op 7 juni 2024 om 22:00
Optimaal van Daniel Goleman & Cary Cherniss

Optimaal van Daniel Goleman & Cary Cherniss is een boek over momenten waarop mensen optimaal functioneren. Die momenten waarop mensen en organisatie buitengewone prestaties leveren.

Sommige mensen leveren buitengewoon sterke prestaties. Op het moment waarop ze de hoge pieken ervaren zitten ze in een soort Flow.

Ze hebben enkel oog voor waar ze mee bezig zijn. De tijd vliegt voor bij. Ze merken niet op wat er rond hen gebeurt. Ze presteren optimaal.

Daniel Goleman & Cary Cherniss analyseren deze momenten. Het gaat hier niet alleen over individuen maar ook over teams. Wanneer zetten bedrijven topprestaties neer? Wat is daar voor nodig?

De auteurs maken niet alleen een analyse, maar gaan geven ook advies hoe jij in zo’n flow kan komen. Wat heb je daar voor nodig? Hoe kan je binnen jouw onderneming een cultuur creëren waardoor heel je team een topprestatie leveren?

Daniel Goleman is een wereldberoemd schrijver, psycholoog en wetenschapsjournalist. Hij introduceerde het begrip emotionele intelligentie. Van zijn gelijknamige boek worden wereldwijd meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht.

Cary Cherniss is hoogleraar toegepaste psychologie en directeur van het Organizational Psychology-programma aan Rutgers University. Hij is gespecialiseerd in emotionele intelligentie, werk gerelateerde stress, lierderschapsontwikkeling en organisatieverandering.

Optimaal is goed geschreven in helder begrijpbare taal.

Artikel: Optimaal van Daniel Goleman & Cary Cherniss

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.