Investeren In Stijl van Jürgen Hanssens & Gertjan Verdickt

Gepubliceerd op 5 juni 2024 om 19:35
Investeren In Stijl van Jürgen Hanssens & Gertjan Verdickt

Investeren In Stijl van Jürgen Hanssens & Gertjan Verdickt is een boek over: hoe je geld kan verdienen met wijn, Handtassen, kunst en andere verzamelobjecten.

Wie aan beleggen denkt, die denkt meestal aan aandelen, obligaties, onroerend goed enz…

Maar er zijn ook heel wat andere tastbare voorwerpen waar je kan in beleggen. Zoals kunst, wijn, whisky, postzegels, antiek enz…

Deze alternatieve beleggingen hebben allemaal iets gemeen. Ze hebben een emotioneel dividend. Beleggers in kunst hebben meestal een passie voor het verzamelen van kunst.

Het hebben van de kunst, het bezitten alleen al geeft hen een goed gevoel.

Maar zijn deze alternatieve beleggingen wel goede beleggingen? Wat brengt zoiets op?

In Investeren in stijl krijg je eigenlijk een goede initiatie. Het boek is zeer goed voor beginners.

Er staan ook grafieken in met rendementen van de voorbije 20 jaar. Je ziet hier hoeveel rendement kunst heeft, of hoeveel rendement whisky, wijn, postzegels, handtassen, horloges heeft.

Dit rendement wordt altijd afgezet tegen het rendement van aandelen.  Sommige verzamelobjecten hebben zelfs meer rendement dan aandelen. En je weet dat aandelen ongeveer door de jaren heen gemiddeld 8% rendement hebben.

Er wordt ook gewezen op de kosten. Want sommige verzamelobjecten kosten heel veel om ze te bewaren. Een aangepaste ruimt met aangepaste temperatuur, vochtigheid, geen zonlicht en voor sommige verzamelobjecten ook een verzekering en bewaking tegen diefstal.

Al bij al, een mooi boek. Zeer leerrijk en helder geschreven. Er staan ook verwijzingen in naar websites op internet waar je meer informatie vindt over waardebepalingen van de verzamelobjecten.

Ik zou het boek zeker aanraden aan iedereen die wil beginnen met belegging in verzamelobjecten. Bezint eer ge begint. Eerst denken en daarna doen.

Artikel boekbespreking: Investeren in stijl van Jürgen Hanssens & Gertjan Verdickt

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.