De Kracht Van Geld van Claudia Hammond

Gepubliceerd op 28 mei 2024 om 08:31
De Kracht Van Geld van Claudia Hammond

De Kracht Van Geld van Claudia Hammond is eigenlijk een super goed boek over de invloed van geld. Of het niet hebben van geld. Wat doet dat met ons? In het boek bespreekt de auteur Claudia Hammond 263 experimenten in verband met geld.

Eerst en vooral is het boek zeer goed geschreven. Het leest heel vlot en aangenaam. Ik las het boek dat maar liefst 354 bladzijden telt in één dag uit. Dat doe ik wel vaker. Maar alleen als het een zeer goed boek is natuurlijk.

Wie is Claudia Hammond?

Claudia Hammond is psychologe en werkt als presentatrice bij BBC Radio 4. In 2012 kreeg ze de prestigieuze Britisch Neuroscience Award toegekend voor haar bijdrage in het voor een breed publiek begrijpelijk en toegankelijk maken van de neurowetenschappen.

In haar boek ‘De kracht van geld’ bespreekt ze 263 experimenten in verband met geld. Wat doet geld met een mens? Of wat doet het hebben van geen geld met een mens?

 • Waarom helpt het om humeurig te zijn als je je niet wilt laten afzetten?
 • Waarom is een hoge prijs geen garantie voor kwaliteit?
 • Waarom motiveert complimenten geven vaak meer dan geld?
 • Waarom hebben we nooit genoeg van Geld?
 • Zijn mensen die rijk worden door erfenissen gelukkiger?

Is geld wel belangrijk in het leven? Maakt geld hebben je slimmer? Of maakt geen geld hebben je minder slim? Wat is de invloed van geld op je IQ?

Er worden ook tal van experimenten besproken waarin geldbedragen als ankerpunt genomen worden om mensen te beïnvloeden om te kiezen voor een bepaald product met een specifieke prijszetting.

Dit boek is daarom zeer leerrijk voor reclame mensen, marketeers en verkopers. Maar ook beleggers, speculanten en gokkers kunnen hier veel uit leren.

Er staat ook heel veel in over geld als beloning voor geleverde prestaties. Is dat wel goed? Is geld echt de beste motivator?

Is het goed van je kinderen te belonen met geld? Maar het gaat niet alleen over belonen met geld. Het gaat heel vaak gewoon over belonen. De auteur geeft ook tips hoe je je kinderen kan belonen met gewoon complimentjes geven. Nou ja, gewoon? Enige kennis gebaseerd op experimenten is wel vereist als je wil weten hoe je je kinderen het best complimentjes geeft.

Het boek is opgedeeld in 16 hoofstukken.

 1. Van de Wieg tot het graf
 2. Geld in handen hebben
 3. Mentale rekeningen
 4. Hebben en vasthouden
 5. Zolang de prijs maar goed is
 6. Kleingeld
 7. Geld de grote motivator
 8. Eerlijke beloningen
 9. Geldtips voor Bankiers
 10. Money, money, money
 11. Armoedig denken
 12. Slecht geld
 13. Goed geld
 14. Een appeltje voor de dorst
 15. Het genoegen van geld uitgeven
 16. Geldtips

De kracht van geld van Claudia Hammond is een zeer geslaagd boek. Claudia Hammond kent haar vak door en door en weet de kennis glashelder te vertalen zodat iedereen het kan begrijpen. Zuiver als schrijfster verdient Claudia al een pluim.

Artikel boekbespreking : De Kracht Van Geld van Claudia Hammond

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.