Limitarisme van Ingrid Robeyns

Gepubliceerd op 28 april 2024 om 17:11

Limitarisme van Ingrid Robeyns

Limitarisme is een boek over ongelijkheid. Over de kloof tussen arm en rijk. De superrijken worden steeds rijker. En hoe doen ze dat toch?

Limitarisme is een mooi boek over ongelijkheid. In tegenstelling tot wat sommigen beweren. Dat mensen die voor limitarisme zijn geen oplossingen aan brengen. Staan in dit boek wel degelijk oplossingen om de kloof tussen arm en rijk te verkleinen.

Want de kloof tussen arm en rijk is er hoofdzakelijk gekomen door het ongebreidelde kapitalisme.

Er is te weinig controle. Mensen worden superrijk door vals te spelen. En wanneer je dat aan banden kunt leggen dan zullen heel veel mensen minder snel superrijk worden door anderen te benadelen.

Er is een algemene blindheid ontstaan. Veel mensen zien niet meer dat er vals gespeeld wordt. Het is een gewoonte geworden. Iedereen doet het! En als je niet valsspeelt dan ben je dom!

Limitarisme is vooral een pleidooi voor een eerlijke manier van geld verdienen. Jammer dat de meeste politici niet geïnteresseerd zijn in eerlijke handel. Ze zijn natuurlijk zelf niet eerlijk.

Als je zelf voor eerlijke handel bent dan kan je als consument natuurlijk zelf je keuzes maken van welke bedrijven je koopt. Uiteindelijk ligt de macht bij de consument. Een beetje bewust je aankopen doen kan heel veel veranderen.

Als belegger in aandelen heb je er ook alle belang bij. Want eerlijk duurt het langst.

Einde artikel: Limitarisme van Ingrid Robeyns

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.