Clear Thinking van Shane Parrish

Gepubliceerd op 28 april 2024 om 17:10
clear thinking van Shane Parrish

Clear Thinking van Shane Parrish is boek dat je helpt om betere beslissingen te nemen. Het boek geeft je meer inzicht en geeft ook handige direct toepasbare tips om meteen  betere keuzes te maken in je leven.

Wie zal er beweren helder te denken? We worden allemaal beïnvloed in ons denken door onze omgeving, voorprogrammatie humeur van de dag en andere omstandigheden.

In het boek krijg je advies om je los te maken van deze beïnvloeders en om helder te denken. Vermijd denkfouten die je handenvol geld kosten. Schakel je emoties uit en denk rationeel.

Op belangrijk momenten moet je de juiste keuzes maken. Foutieve keuzes achtervolgen je meestal jaren of zelfs je hele leven.

Het boek is erg praktisch. Omdat ik zelf veel bezig ben met het onderwerp denkfouten heb ik het boek in één trek uit gelezen.

Als aandelenbelegger moet je ook de juiste beleggers keuzes maken. En vooral maak geen domme keuzes. Dit boek is daarom zeer leerrijk. Absolute aanrader.

Wie is Shane Parrish:

Shane Parrish werkte bij de Canadese geheime dienst en is oprichter, curator en drijvende kracht achter de succesvolle weblog Farnam Street. Voor zijn podcast The Knowledge Project sprak hij met grootheden als Daniel Kahneman, Robert Cialdini en Ryan Holiday. Daarnaast is hij een van de bekendste adviseurs van Wall Street-firma’s.

Het boek is zeer goed geschreven en leest vlot. Het boek is opgedeeld in vijf delen:

  1. De vijanden van helder denken
  2. Maak jezelf sterker
  3. Manage je zwaktes
  4. Beslissingen: helder denken in actie
  5. Willen wat ertoe doet

Het boek Clear Thinking van Shane Parrish is zeker een aanrader voor elke belegger of speculant. En voor iedereen die veel beslissingen moet nemen in zijn leven.

Veel leesplezier:

Einde artikel: Clear Thinking van Shane Parrish

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.