Waarom Speel Je Niet Op Een Andere Beurs

Gepubliceerd op 17 januari 2024 om 14:35

Waarom  Speel Je Niet Op Een Andere Beurs vragen veel beleggers mij de laatste tijd. De BEL20 deed het vorig jaar veel slechter dan andere beurzen.

Terwijl de BEL20 ter plaats trappelde gingen andere aandelen beurzen veel hoger.

Zo steeg de beurs van Milaan met +28%,  Madrid +23%,  Athene +39%, CAC40 +17%,  AEX+14%.

Veel beleggers vragen mij dan ook waarom ik vorig jaar niet meer actief was op deze buitenlandse beurzen.

Het antwoord is heel eenvoud.

Omdat ik niet op de beurs speel. Ik gebruik de beurs enkel als handelsplatform om deeltjes van bedrijven te kopen en te verkopen.

Een tijdelijke beurstrend daar trek ik mij als lange termijn belegger minder van aan. Dat is meer iets voor speculanten en gokkers.

Ik ben belegger ik kijk meer naar de fundamentele waarde van de bedrijven zelf dan te speculeren op stijgende aandelenkoersen door een tijdelijke beurstrend.

Als je een lange termijn waarde belegger bent dan speel je niet op de beurs maar je gebruikt de beurs als handelsplatform een delen van bedrijven te kopen. Als lange termijn belegger moet je het hebben van bedrijfswinsten die jaar na jaar stijgen.

Zo worden de bedrijven meer waard. De koers van hun aandelen zullen dan op lange termijn wel volgen.

Op lange termijn maakt het niet uit op welke beurs je aandelen noteren. Het zijn de bedrijfsresultaten die voor meer waarde moeten zorgen. Niet het optimisme van het moment. Of het negativisme van het moment die de aandelenkoersen gijzelt of doet kelderen.

Schrijf je hier in op de Nieuwsbrief

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.