Aandelen Renault Tussentijdse aandelen Analyse

Gepubliceerd op 18 augustus 2023 om 17:51
Aandelen Renault Tussentijdse aandelen Analyse

Eind 2022 kocht ik aandelen Renault voor de modelportefeuille van bjornsparadigma. En daar heb ik nog geen spijt van. Toch presteert het aandeel Renault niet zoals het zou moeten volgens mij. De perceptie van de andere beleggers over Renault is blijkbaar anders dan die van mij.

Het was vorige week zondag. Ik zat in Givet een pittoresk stadje in de Franse Ardennen. Waar ik regelmatig te vinden ben.

Op een leuk terrasje las ik een krant*. En daar stond een mooi artikel in over Dacia. Dacia is een autofabrikant van de Renault Group. (*Matot Braine)

Het artikel was één en al lof over de verkoopcijfers van Dacia. De nieuw modellen van Dacia doen het bijzonder goed. Ze veroveren maand na maand meer marktaandeel in Europa.

Het was mij al opgevallen dat je in de straat ook meer en meer Dacia auto’s tegenkomt. Het low cost merk van Renault valt bij veel auto kopers in de smaak.

Een no nonsens auto die je van punt A naar B brengt.

Ook de Renault modellen doen het zeer goed. Renault heeft een paar kaskrakers van modellen in de markt gezet. Het publiek lust ze, dat is duidelijk.

Ook de nieuwe Clio die vanaf eind september leverbaar is kan je nu al bestellen. En de verkoopverwachtingen zijn hoog gespannen.

Het gaat dus goed met het bedrijf Renault. En zo te zien kunnen we verwachten dat dit succes zich zal voortzetten in de toekomstige maanden.

2023 wordt allicht een jaar om nooit te vergeten voor Renault.

Maar ook wie een beetje verder kijkt zal merken dat het voor de komende jaren wel goed zit.

Waarom zijn beleggers dan niet meer enthousiast over dit aandeel. Er heerst waarschijnlijk een foute perceptie over de werkelijkheid.

Renault is natuurlijk een aandeel uit de autobranche. De automarkt is een cyclische Markt. Goede jaren wisselen af met minder goede jaren.

Toch weet ik voorzichtig beter.

Ik denk dat Renault in de toekomst minder cyclisch zal zijn. En dat komt door de deeleconomie. Renault zal zijn inkomsten uit de deeleconomie zien groeien de komende jaren.

Deze verhuur inkomsten zijn minder Cyclisch dan verkoop inkomsten. Als mijn verwachtingen uitkomen. En ik denk dat wel. Dan is het aandeel Renault heel goedkoop geprijsd.

Ik ga ook niet klagen over het aandeel. Maar ik denk dat het aandeel nog een inhaalbeweging te goed heeft.

Natuurlijk zal op korte termijn de Chinese crisis op de aandelenkoers wegen. Maar dat zal misschien weer zorgen voor een koopkans.

Als het aandeel aanzienlijk zou dalen door de Chinese crisis waar we nu toch kunnen van spreken. Dan ben ik bereid om nog een extra pakket Renault aandelen bij te kopen.

Renault heeft trouwens niet zo veel blootstelling aan de Chinese markt. In tegenstelling tot zijn Duitse concurrenten. Want die hebben wel een hoge blootstelling aan de Chinese Economie.

Fundamenteel zit alles goed bij Renault Group.

Einde artikel:

Aandelen Renault Tussentijdse Aandelen Analyse

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.