Is dit het moment waarop ik zat te wachten?

Gepubliceerd op 16 maart 2023 om 09:06

Toen ik de voorbije zondag het nieuws bekeek over de Silicon Valley Bank toen dacht ik even.  Is dit het moment waarop ik zit te wachten? Met 80 % Cash in mijn modelportefeuille speculeer ik eigenlijk op een daling van de koersen waardoor ik tegen goedkopere koersen aandelen van waardevolle bedrijven kan kopen.De beurzenkoersen zakten maandag even in elkaar maar wisten dinsdag terug te herstellen. Waarna woensdag het alweer slechte nieuws van Credit Suisse kwam. Waarop de aandelenbeurzen weer flink in het rood gingen.Nog diezelfde dag kwam de Zwitserse Centrale bank met een reddingsplan. Credit Suisse krijgt een lening Van 50 miljard euro. Waarna de beurzen alweer wat herstelden.Krijgen we terug een krediet crisis  zoals in 2008?

Ik weet het niet. Wel is het duidelijk dat men in de banksector niks maar dan ook niks kent over risicoanalyse. Risicobeheersing moet in de banksector altijd plaats maken voor egoïsme.  Inhaligheid verdringt voorzichtigheid.

Maar geen probleem want de staat zal deze roekeloze bedrijven wel helpen. Roekeloos bedrijfsbeheer wordt tegenwoordig beloond met staatsteun. Dat is niks nieuws, het was in 2008 al zo.

En de staat dat bent u natuurlijk. Als belastingbetaler deelt u mee in de klappen.

Maar zoals ik al schreef, mijn strategie heeft baat bij een beurscrash. Met 80% Cash is mijn modelportefeuille beschermt tegen een aandelencrash. Ik heb er eigenlijk alle voordeel bij wanneer de beurzen echt  gaan Crashen. Dan kan ik mijn 80% cash aan het werk zetten.

Voorzichtigheid wordt altijd beloond op de beurs. Al is dit meestal alleen bij een lange termijn strategie.

De verstandige voorzichtige lange termijn belegger haalt meestal de hoogste rendementen. Roekeloze korte termijn winstjagers gaan meestal op hun bek!  Kijk maar naar de banksector, die kunnen er niks van.

“Inhaligheid verdringt voorzichtigheid. Onvoorzichtigheid verdringt hoge lange termijn rendementen.”

Maar wat ga ik kopen als de aandelenkoersen als een pudding in elkaar zakken?

Wel zoals elke goede aandelenbelegger heb ik een verlanglijstje van bedrijven die ik graag zou kopen. Maar helaas zijn deze aandelen van deze bedrijven meestal te duur voor mij. Ik koop graag laag. Heel laag.

Als straks de aandelenkoersen echt gaan crashen dan sta ik klaar om deze waardevolle bedrijven te kopen tegen weggeef prijzen. Tegen een lage koers kopen om later tegen een hogere koers te verkopen. Daar gaat het om bij beleggen in aandelen.

Wat de koersen de komende dagen of weken gaan doen kan ik niet voorspellen. Maar misschien komen er koopkansen.

Heeft u al een verlanglijstje van aandelen van waardevolle topbedrijven waar u zo graag aandeelhouder zou van worden?  Misschien is het straks het ideale instapmoment?

Een groot deel  van het rendement bij beleggen in aandelen komt door het ideale instap en uitstapmoment.  Stap tegen de bodemkoers in en verkoop op de topkoers.

Wanneer ik de komende dagen of weken een aankoop doe dan laat ik u dat natuurlijk meteen weten.

schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief en krijg gratis tips & advies

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.