Ik Heb Dit Jaar Nog Geen Enkel Aandeel Gekocht. De Beurs Is zo Duur!

Gepubliceerd op 9 maart 2021 om 12:20

Als lange termijn aandelen belegger koop ik op zeer onregelmatige tijdstippen aandelen. Ik wacht meestal tot de aandelenkoersen eens door te knieën gaan.

Het is noodzakelijk wanneer je een hoog rendement wil halen om aandelen te kopen op tijdstippen wanneer ze ondergewaardeerd zijn.

Ik koop alleen aandelen tegen een zeer hoge onderwaardering op die manier heb ik een grote veiligheidsmarge.

Die veiligheidsmarge heb ik nodig voor wanneer de toekomstige winsten van de bedrijven waarvan ik aandelen koop wat tegenvallen.

Om een prijs te schatten van het bedrijf baseer  ik mij op de geschatte toekomstige winst. De huidige winst interesseert mij niet. Ook de behaalde winsten uit het verleden kunnen mij niet verleiden.

Het zal de toekomstige winst van het bedrijf zijn dat de  prijs van het aandeel zal bepalen op lange termijn.

Het gaat mij om de toekomst.

De toekomst van de economie ziet er vandaag niet zo rooskleurig uit. Er zal wellicht een herstel komen van de economie na de coronacrisis. Maar hoe groot dat dat herstel zal zijn of hoe lang dit zal duren weten we nog niet.

De kans is  groot dat we na een herstel geen doorgroei zullen zien.

Als je de huidige aandelenkoersen bekijkt en je vergelijkt deze met hun aandelenkoers van voor de coronacrisis dat zal je merken dat de aandelenkoersen reeds herstelt zijn.

Maar de winst nog niet. Dit kan nog jaren duren of misschien nooit meer.

De beleggers zijn volgens mij te optimistisch geweest. Ik zie nog geen koopkansen. Aandelen met een grote onderwaardering waar je een veiligheidsmarge hebt zie ik niet meteen.

Ik blijf daarom geduldig de kat uit de boom kijken. Wat ik in portefeuille heb houd ik bij. En al het geld dat ik dagelijks verdien door hard te werken stapel ik op tot ik een degelijke koopkans zie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.