Is Er Nog Hoop Op Een Eindejaars rally Na Een Koersstijging Van 22%

Gepubliceerd op 29 november 2020 om 12:08

De Vraag van 1 Miljoen die de meeste beleggers in aandelen zich dezer dagen stellen gaat als volgt. Krijgen we een Eindejaarsrally op de beurs. Na een explosieve koersstijging van 22 procent de voorbije maand is de rek er misschien wat uit. Hoe ver kunnen de aandelenkoersen nog stijgen?

Als we even naar de fundamenten kijken dan ziet het er niet al te schitterend uit voor aandelen. Met een 2de lockdown die waarschijnlijk een hele lange staart gaat krijgen.

De economie ligt waarschijnlijk nog voor een lange tijd gedeeltelijk stil. Bedrijven slagen er daardoor niet in om de opgelopen schade terug in te halen.

In plaats van hun resultaten te herstellen lopen de verliezen nog altijd op. Ook stapelen de bedrijven hun schulden nog altijd op.

We kunnen nu wel met zekerheid stellen dat de koersen van de aandelen ver voorop lopen op het herstel van de winstgevendheid van de bedrijven. Aandelen zijn daardoor als we naar de winst van de bedrijven kijken vrij duur geworden.

De koerswinst van veel bedrijven is vrij hoog waardoor aandelen weinig rendement geven. We spreken hier dan over dividend rendement.

De vraag die we ons echter moeten stellen is:

“Wat is het Alternatief voor beleggen in aandelen”.

Door de lage renten is er maar weinig alternatief om in te beleggen. Een spaarrekening brengt niks op.

De vastgoedsector in België was al vrij duur en bovendien zal er waarschijnlijk een correctie komen in het segment van het bedrijfsvastgoed. Zeker wat winkelruimte betreft. Fysieke winkels hebben nu moeten plaatsmaken voor online winkelen.

Door de lage rente is er eigenlijk geen alternatief. Dit zou er kunnen voor zorgen dat de aandelen de komende jaren tegen een extreem hoge koerswinst noteren.

Aandelen met een hoog koers/ winst verhouding. Met een laag dividend rendement maar toch beter dan niets. Er is gewoon geen alternatief om in te beleggen.

De winst zal dus moeten komen van hogere aandelenkoersen. Vergeet niet dat aandelen de beste beleggingen zijn tegen hyperinflatie.

“In de maand november was er 22% inflatie op de Belgische beurs” Je koopt nu 22% minder aandelen met je geld dan 1 maand geleden. Je geld is dus 22% ontwaard tegenover aandelen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.