De Implosie Van FNG

Gepubliceerd op 15 juni 2020 om 11:58

Enkele weken geleden schreef ik al in een artikel over FNG en hun torenhoge schulden. En kijk de inkt was nog niet droog of onze voorspelling kwamen uit. De slimme jongens van FNG blijken schurken te zijn! Bedrijven over nemen met schulden, daarna verbeteringen aanbrengen zodat ze meer winst maken bleek een leugentje.

In het echt ging het zo:  met schulden bedrijven over nemen en daarna wat boekhoudkundige ingreepjes toepassen zodat het boekhoudkundig lijkt alsof de bedrijven meer winst maken.

Gek toch! Hoe de mensen uit de banksector daar in mee gingen. Maar typisch voor in de bank en financiële wereld.

Want daar geldt het volgende. Doe zoals iedereen als het fout gaat dan gaat het voor iedereen fout. Dan lijkt het minder erg. Want ja, iedereen zit fout dus. We staan niet alleen.

De moed om zich te onderscheiden ontbreekt volledig. En dat is jammer want het is juist met tegendraads beleggen dat het meest rendement valt te behalen.

Zoals FNG zitten er nog veel rotte appels in de mand. De komende maanden zullen we nog veel van dit nieuws te horen krijgen.

Bedrijven die zich sterker voordeden als ze in werkelijkheid zijn komen nu zichzelf tegen. De werkelijkheid haalt je op termijn altijd in.

Wat dit verhaal met FNG ons nogmaals leert wees kritisch voor succesverhalen die met schulden gefinancierd worden.

Richt nu je aandacht als aandelen belegger vooral op bedrijven met weinig schulden. Het ziet er naar uit dat deze crisis lang gaat duren. Het wordt een uitputting wedstrijdje. Let maar op!

Ga voor kwaliteitsaandelen met een stevige balans.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.