Hoe Lang Zal De Coronacrisis Duren

Gepubliceerd op 19 mei 2020 om 11:56

De Vraag die vandaag door menig belegger zijn hoofd spookt. Hoe lang gaat deze crisis duren? Wanneer gaan we een herstel van de economie zien? Hoelang deze economische malaise gaat duren is nog moeilijk te voorspellen. De kern van het probleem is het coronavirus.

Het coronavirus is een nieuw virus en het ziet er naar uit dat het een blijver is. We hebben een nieuwe gevaarlijke dodelijk griep onder ons. Een nieuwe ziekte waar we nog maar weinig vanaf weten.

We kunnen het enkel onder controle houden door social distancing en lockdowns. Of houdt het virus ons zo onder controle?

Deze Lockdowns zijn dodelijk voor onze economie. We kruipen op dit ogenblik uit onze eerste lockdown. De schade die deze Lockdown aangericht heeft is  gigantisch en nog moeilijk te becijferen.

Hoe snel we de economie weer aan de praat krijgen weet nog niemand. Dat het niet gemakkelijke zal gaan weet iedereen. We hebben opeens wereldwijd tientallen miljoenen werklozen bij.

Deze tientallen miljoenen gezinnen hebben nu geen of een beperkte koopkracht. Bepaalde sectoren kunnen niet meer overleven zonder overheidssteun. Sommige sectoren zullen onherroepelijk verdwijnen.

Veel bedrijven die van de goedkope rente van de voorbije jaren geprofiteerd hebben om veel te investeren door schulden zitten nu op een schuldenberg maar zonder cashflow om deze schulden terug te betalen. Gaan deze bedrijven de banken mee in de dieperik trekken?

Veel van de heropstart en het herstel van de economie hangt af van of we in de toekomst nog lockdowns gaan krijgen. De meeste wetenschappers zijn het er over eens. Het virus zal ons blijven plagen.

Wanneer we in de toekomst nog in lockdown moeten of bepaalde sectoren dan ziet het er bijzonder slecht uit.

Zolang er geen vaccin is staan we machteloos.

Als belegger in aandelen moeten we nu rekening houden dat de beurskoersen die de voorbije weken wat herstelt zijn terug in elkaar kunnen stuiken.

Het is dus aan te raden om maar een klein deel van je aandelen portefeuille in aandelen te beleggen. 75% Cash aan houden vind ik wel oké in deze tijden, zo ben je klaar voor bij te kopen bij een 2de crash van de aandelenmarkt.

Koop ook geen aandelen van bedrijven met een hoge schuldgraad kampen.

Laat bepaalde sectoren links liggen. Voor de luchtvaart zie ik niet meteen beterschap.

Sommige sectoren zullen profiteren van deze coronacrisis en sommige sectoren zullen snel herstellen of zich aanpassen aan de nieuwe corona wereld.

Binnenkort zal ik een lijst publiceren van aandelen die je beter niet koopt en van aandelen met een veiligheidsmarge en stijgingspotentieel.

Datum 13/05/2020

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.