Als internet entrepreneur van het eerste uur heb ik heimwee naar de beginperiode van internet. In het begin van het internettijdperk kon iedereen gemakkelijk gratis aan informatie komen en ook gemakkelijk aan informatie geraken.
De dag van vandaag is er niks meer democratisch aan het internet.
Een aantal grote spelers hebben een monopolie op de toegang op internet. Monsters als google, facebook, twitter blokkeren de toegang tot internet. Je moet tol betalen! Je betaald met je privacy of je komt er niet op.
Waar is de tijd van toen naar toe? Je maakte een website over je geliefkoosde onderwerp. Zette die online en de zoekmachines namen die op. Je hoefde verder niks te doen.
Vandaag moet je jouw website aanpassen zoals google dat wil. Doe je dat niet dan wordt je website niet geïndexeerd. Google wil ook alle data van je gebruikers op je website. Want die zijn veel geld waard. Idem voor facebook en twitter. Je moet je smartphone en laptop koppelen met hen, je moet betalen met de betalingsdienst die zij willen. Omdat ze daar het meest winst door maken.
Je moet doen en zijn wat zij willen! Waar is je vrijheid!
“De dag van vandaag kan je enkel gebruiker zijn van het internet als je gebruikt wordt.”
Laat je je niet gebruiken, dan kan je eigenlijk niks meer op internet. Er is alleen nog plaats voor onnozelheid en pulp communicatie.
Serieuze informatie wordt geweerd! Je krijg enkel nog de zever te zien die de internet monopolisten willen dat je ziet. Ze proberen om je aandacht langer vast te houden. Daarom laten ze enkel sensatie berichten toe.
Wat ben je nu eigenlijk met dat duizendste TIK TOK filmpje te bekijken?
Ze Stelen gewoon je tijd! Ze stelen de helft van je leven!
De zoekmachine van google is ook geen zoekmachine meer maar een geldmachine.
Maar niet voor de gebruiker.
Als ik een zoekterm ingeef in google dan krijg ik ineens 8 800 000 zoekresultaten. Dat is gewoon onzin. Je kan in de Nederlandse taal met een Nederlands woord geen 8 800 000 relevante zoekresultaten hebben. Dat is pure onzin!
Het zoek algoritme slaat gewoon tilt.
Google verwart ook populaire sites met goede sites. Iets wat populair is, is zelden het beste.
Vroeger maakte je een website voor je gebruikers. Vandaag maken ze websites voor de zoekmachines.
Waar zijn we eigenlijk mee bezig?
Iedere website eigenaar is bezig met zoekmachine vriendelijke websites te maken. Terwijl je zou verwachten dat men een website maakt dat vriendelijk is voor de bezoeker.
Zelf ben ik gestopt met SEO vriendelijke websites te maken. Ik maak een website of blog voor de gebruikers.
Mijn website en nieuwsbrief van bjornsparadigma.com moet zo veel mogelijk waarde creëren voor de beleggers. Mijn site moet zo veel mogelijk meerwaarde creëren voor de gebruiker.
Beleggers die mijn site en nieuwsbrief volgen moeten na een tijd hun beleggingsresultaten zien verbeteren.
Daar gaat al mijn aandacht naar toe. Ik wil een topservice leveren voor de gebruiker en niet voor de zoekmachine!
Reactie plaatsen
Reacties