Modelportefeuille of Voorbeeldportefeuille Zal Starten Met Kapitaal Van 50 000 Euro

Gepubliceerd op 26 oktober 2022 om 11:24

Zoals ik al schreef zullen we binnenkort van start gaan met een Modelportefeuille of voorbeeldportefeuille zoals je het wenst te noemen.

De modelportefeuille is een aandelen portefeuille waarin ik zal laten zien hoe ik een kapitaal van 50 000 euro beleg in beursgenoteerde aandelen.

Het zal een aandelenportefeuille worden voor de verstandige lange termijn belegger. We gaan niet aan korte termijn speculatie doen.

Het doel van de modelportefeuille is om te laten zien hoe je in aandelen voor de lange termijn belegt.

We zullen diversifiëren maar ook niet te veel. We zullen de aandelenportefeuille diversifiëren over een 10 tal verschillende aandelen.

Te veel diversifiëren is eigenlijk niet zo goed. Dan neigt je rendement meer naar het gemiddelde rendement van de beurs. En wij gaan proberen van een bovenmaats rendement neer te zetten.

Hoe gaan we dan op veilig spelen? In plaats van ons risico te verminderen door over te diversifiëren zullen we ons risico beperken door ons aandelen analyse systeem.

We gaan daardoor ons risico beperken bij de bron of bij de wortel van het probleem. En dat is de selectie van de opgenomen aandelen in onze modelportefeuille.

Ik ben daarvoor voorstander om bevoordeeld een deel van de aandelenportefeuille te diversifiëren over 10 verschillende aandelen. Maar daarnaast ook nog een groot deel van de aandelenportefeuille in cash te laten. De cash is uitermate belangrijk om je risico te beperken. Bij een crash blijft het cash gedeelde op waarde maar het geeft je ook de mogelijkheid om na een crash volop bij te kopen.

Hoe dat allemaal in zijn werk gaat vertel ik je later nog wel. Sterker nog! Ik zal een demonstratie geven aan de hand van onze modelportefeuille.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.