Dit is Nu Marketing van Seth Godin

Gepubliceerd op 28 april 2024 om 17:10
Dit is Nu Marketing van Seth Godin

In zijn boek dit is nu marketing geeft Seth Godin antwoord op de vraag. Wat is nu marketing? En hij raakt daarbij de essentie aan. Marketing is heel belangrijk voor een bedrijf. Bedrijven die intensief bezig zijn met de juiste marketing doen het op termijn altijd beter.

Dit is nu marketing van Seth Godin is een prachtig boek. Het schept duidelijkheid over wat marketing nu is. Marketing moet zich niet richten tot de massa. Met spam en leugens.

De hele firma moet gewoon van A tot Z marketing zijn.

Marketing gaat over zo veel mogelijk waard creëren voor de klant. Zodat je vertrouwen krijgt van de klant. En het gaat erom om dat vertrouwen nooit te beschadigen.

Bedrijven richten zich vaak op de massa markt. Maar dat lukt zelden. Beter is het om je marketing inspanningen af te stemmen op een klein deeltje van de markt. Een niche markt.

Marketing gaat ook niet om wie het hardst schreeuwt om aandacht. Maar het gaat erom wie de aandacht kan krijgen en vasthouden. Ben jij wel interessant genoeg?

Aandacht van de klant is essentieel. Zonder aandacht kan je je klant niks verkopen. Het is daarmee dat tekst op een website zo belangrijk is. Als je bezoekers niet bereidt zijn om de tekst te lezen dan heb je hun aandacht niet.

En zonder hun aandacht kan je hen niet overtuigen. Dus geen verkoop zonder aandacht.

De tijd van in het wilde weg spammen is voorbij. Vandaag moet je eerst de toestemming van je potentiële klant krijgen om met hem te communiceren. Verdien je de toestemming dan kan je via je communicatie je relatie verstevigen en uitbreiden.

Veel marketingcampagnes mislukken. Je weet nooit op voorhand of je campagne zal slagen. Test daarom alles. Blijf zo veel mogelijk zaken testen. Eerst op kleine schaal met een klein budget. Als je testresultaat goed is. Probeer dan het zelfde op een grotere schaal.

De klassieke trechter om klanten te vangen is niet goed meer. Je verliest te veel onderweg.

De volautomatische passieve inkomstentrechter is een illusie.

Je wordt er op sociaalmedia voortdurend mee om de oren geslagen. Ze beloven bergen geld. Je bent zo rijk.

Maar de volautomatische passieve inkomstentrechter blijkt alleen maar geld te kosten. Adverteren is de dag van vandaag zo duur dat je het advertentie geld niet meer kunt terugverdienen.

Als je 1 euro uitgeeft aan adverteren. Moet je minimum 1 euro marge terugverdienen. Anders verlies je geld.

De dag van vandaag moet je als bedrijf steeds jezelf verbeteren. Goed is niet goed genoeg meer. Het kan altijd beter. Verbeter je jezelf niet. Dan zal jouw concurrentie dat wel doen.

Seth Godin lacht ook met zoekmachine optimalisatie. Het is gek dat iedereen met zoekmachine optimalisatie bezig is. Ze steken er al hun geld en energie in. Maar de kans is zo klein dat je in google op de eerst pagina komt. Zoekmachine optimalisatie is een dure risicovolle gok. En dit terwijl er andere mogelijkheden zijn.

Seth Godin vindt ook dat te goedkoop verkopen een teken van angst is. Durf je prijs te vragen. Als je genoeg waarde creëert voor je klant dan mag je daar gerust iets meer voor vragen.

Ontdek de mogelijkheden in ‘Dit is nu marketing’ van Seth godin. Mooi boek over echte marketing.

Wie is Seth Godin:

Seth Godin is momenteel één van de beste marketing goeroes wereldwijd. Seth Godin is auteur van achttien bestsellers zoals:

  • Permission Marketing
  • Purple Cow
  • Tribes
  • The Dip
  • Linchpin
  • Poke the Box

Zijn dagelijks posts op seths.blog hebben een miljoenenpubliek en zijn workshops helpen mensen over de hele wereld. Hij is de enige persoon die is toegelaten tot zowel de Marketing Hall of Fame als de Direct Marketing Hall of Fame. In 2020 verscheen zijn meest recente boek The Practice.

Einde artikel:

Dit is nu Marketing van Seth Godin

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.